Alcoholdoekjes voor desinfectie en preventie

Het gebruik van alcoholdoekjes

Alcoholdoekjes zijn een vaak voorkomend goed in de gezondheidzorg of u nu deze alcoholdoekjes gebruikt voor de schoonmaak, of alcoholdoekjes voor het reinigen van een wond er zijn allerlei soorten en maten in. Binnen het assortiment van klinimed vind u voor de reiniging van wonden vaak klein verpakte doekjes, welke in een sachet zitten oftewel een klein scheurbaar zakje. Vaak vind u dit soort wonddesinfectie doekjes ook terug in verbandtrommels.

Lees hier meer over Alcoholdoekjes

Desinfectie voor injectie wel of niet?

Soms worden deze doekjes ook nog wel eens ingezet voor het ontsmetten van de huid alvorens een injectie toe te dienen. Alhoewel het laatste gebruik enigszins achterhaald is conform sommige artikelen en studie zien wij het nog wel voorkomen. Anderzijds is dit natuurlijk logisch als je de WIP richtlijnen volgt en kijkt naar clienten met een wat zwakkere weerstand. Nu kan je op verschillende manieren de huid desinfecteren dit kan met Alcohol 70% of Chloorhexidine 0,5% in alcohol opgelost en toegediend op een gaasje. Dit laatste heeft een langer werkingsspectrum en zou de voorkeur genieten. 

Een dispenser voor Alcoholdoekjes

Omdat alcohol natuurlijk snel opdroogt en verdampt is het aan te raden een dispenser te kopen voor deze doekjes zoals een potje Sanadep, maar bent u van plan om alcoholdoekjes te gebruiken voor de schoonmaak dan komen deze al voorverpakt in een bus. Let op, want eenmaal geopend raakt de werking van deze alcoholische doeken toch minder. Vaak zijn de Azowipe, Sterets en Mikrozid doeken ideaal voor bijvoorbeeld kleine oppervlakten, instrumenten zoals pincetten e.d. (vlekt niet)

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief