MRSA Pakketten | Klinimed | Uw medische groothandel

In de media verschijnen regelmatig berichten dat er ergens weer een MRSA uitbraak is. Heel vervelend natuurlijk. Want uiteraard is zo'n uitbraak niet gewenst. Daarom is het zeer verstandig om preventief voorzorgsmaatregelen te nemen. Met bijvoorbeeld MRSA pakketten. Deze zijn door Klinimed op maat samengesteld. In een MRSA pakket zitten de nodige beschermingsmaatregelen om veilig, hygiënisch en steriel te werken. De kans op een uitbraak wordt op deze manier tot het minimum beperkt.

Lees hier meer over MRSA pakketten

Wat is MRSA?

MRSA staat voor Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus. Het is een soort bacterie. Een stafylokok. En ook gezonde mensen dragen deze stafylokokken met zich mee. Echter ze worden er niet ziek van en merken het daardoor niet. De MRSA is een resistente variant van de stafylokok. Deze variant is ongevoelig voor de meeste antibiotica en daardoor lastig te bestrijden als men er ziek van wordt. In Nederland komt MRSA met enige regelmaat voor.

Hoe krijg je MRSA?

MRSA is gewoon via huidcontact over te brengen. Bijvoorbeeld door het schudden van handen. Maar u kunt het ook binnenkrijgen via uw luchtwegen. Door middel van niezen of via huidschilfers. Omdat MRSA patiënten besmettelijker zijn dan gezonde dragers van de bacterie, komt de MRSA vooral voor in verpleeg- en ziekenhuizen. Wilt u meer weten over de bacterie? Kijk dan op deze pagina van het RIVM. Hier staan alle vragen en antwoorden die bij de overheidsorganisatie bekend zijn.

Bescherming met MRSA pakketten

Er zijn verschillende maatregelen te nemen door preventief een MRSA pakket te gebruiken. En naast de op maat samengestelde MRSA pakketten er zijn ook losse beschermingsmaatregelen verkrijgbaar via Klinimed. Zoals isolatieschorten, FFP2 mondamaskers (Beschermingsgraad FFP1 is niet voldoende), steriele handschoenen en verschillende soorten handdesinfectiemiddelen.

Zoekt u een bepaald product en kunt u het onderstaand niet vinden? Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een advies van ons? Neem dan contact op met het enthousiaste team van Klinimed. We helpen u uiteraard heel graag verder.

 

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief