Enfit voedingsspuit

Sondevoeding toedienen met een Enfit spuit

Wanneer gebruik je een Enfit voedingsspuit?

Enfit spuiten en Enfit systemen zijn ontworpen om meer veiligheid te bieden bij het toedienen van voeding. Voedingsspuiten waren al heel herkenbaar vanwege de paarse stamper, maar nu past op de peg sonde of de neusmaagsonde enkel nog de Enfit aansluiting.

Bij keuze voor een voedingsschema door uw dietist en in uw zorg wordt sondevoeding toegediend om ondervoeding te voorkomen. Als het mogelijk is krijgt u portie-gewijs eten via een voedingsspuit toegediend. Hierbij krijgt u dan te maken met het toedienen van voeding via een zogenoemde Enfit spuit, maar ook als u medicatie moet toedienen via de mickey button of peg sonde.

De voordelen van voedingsspuiten!

Bij het toedienen van voeding via een enfit spuit op een peg sonde of een neusmaagsonde zijn er een paar aanzienlijk voordelen. Uw client is mobieler en zelfstandiger en de normale voedingscyclus kan nagebootst worden. Daarbij is het fijne dat als u deze enfit voedingsspuiten wilt kopen ze op alle Enfit-sonde's en Enfit-toedieningssytemen passen.

Waar moet je bij opletten bij enterale toediening?

Bij het toedienen van voeding via een spuit via de neusmaagsonde is het van uiterst belang te controlere of deze maagsonde nog goed zit. Dit kunt u eenvoudig controleren d.m.v. het optrekken van maagsap en te controleren met behulp van PH strips. In geval de client bij het toedienen van voeding meerdere malen moet hoesten houd s.v.p. op, want dit kan een teken zijn dat de neussonde niet goed zit.

 

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!