• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Naaldcontainers - Medische Artikelen kopen?

Zorginstellingen produceren afvalstromen waarvan het grootste deel volgens zeer strikte regelgeving afgevoerd en verwerkt moet worden. Naaldcontainers zijn van essentieel belang voor het veilig afvoeren van een breed scala aan scherpe medische disposables. Hierbij kunt u denken aan gebruikte injectienaalden en injectiespuiten, maar ook aan infuusnaalden, bloedlancetten en prikpennen, scalpels en andere chirurgische wegwerpinstrumenten. Bij Klinimed bestelt u al uw naaldcontainers en andere veiligheidscontainers gemakkelijk online. Bekijk op uw gemak ons uitgebreide aanbod!

Lees hier meer over Naaldcontainers

Aan welke eisen moeten naaldcontainers voldoen?

Elke zorgverlener is verplicht om gebruikte naalden en andere scherpe voorwerpen na gebruik direct in een naaldcontainer te deponeren. Behalve met de strenge eisen die aan het gebruik van de naalden zelf zijn verbonden, dient men ook rekening te houden met de wet- en regelgeving voor de containers waarin gebruikte naalden gedeponeerd worden. Elke naaldcontainer moet:

  • Vervaardigd zijn uit een hard kunststof materiaal;
  • Ondoordringbaar zijn voor naalden;
  • Lekdicht vervoerd kunnen worden;
  • Voorzien zijn van een manier om de naald op contactloze wijze van de naaldhouder te scheiden;
  • Dusdanig afsluitbaar zijn dat de container niet heropend kan worden.

Gebruikte naaldcontainers worden beschouwd als Specifiek Ziekenhuis Afval (SZA) en mogen dus uitsluitend door hiervoor bevoegde instanties vervoerd en verwerkt worden.

Ons assortiment naaldcontainers

Klinimed levert naaldcontainers en veiligheidscontainers van gerenommeerde merken zoals Klinion en Sharpsafe. Deze zijn stuk voor stuk gemaakt van punctiebestendige materialen, zodat de wanden niet door scherpe voorwerpen doorboord worden. De meeste naaldcontainers zijn voorzien van zowel een tijdelijke als een permanente sluiting. Ook zijn ze lekbestendig, zodat eventuele vloeistoffen niet kunnen lekken tijdens het vervoer. Op die manier kunnen naaldcontainers veilig en volgens de geldende voorschriften worden afgevoerd. Er zijn diverse uitvoeringen en afmetingen verkrijgbaar. Afhankelijk van het weg te werpen materiaal en de manier waarop het gebruikt wordt, kunt u kiezen uit naaldcontainers met een inhoud van 0,2 tot 7 liter. De kleinere uitvoeringen lenen zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld huisbezoeken en mobiele priklocaties.

Naast naaldcontainers en andere veiligheidscontainers vindt u in deze categorie ook scalpelmes verwijderaars en toebehoren.

Naaldcontainers online bestellen

Naadcontainers bestellen? Dat doet u natuurlijk via Klinimed, uw groothandel in medische disposables! U bent bij ons altijd verzekerd van een veilige transactie, en dankzij onze ruime voorraden kunnen wij doorgaans zeer snel leveren. Wij hechten veel waarde aan het verstrekken van de best mogelijke service, dus neem vooral contact met ons op als u ergens niet uitkomt. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief