• Productexperts uit de zorg
 • Persoonlijke klantenservice
 • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
 • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Nitril handschoenen - Medische Artikelen kopen?

Nitril handschoenen zijn een veelgebruikt alternatief voor latex handschoenen. Bent u op zoek naar de juiste nitril handschoenen voor uw specifieke toepassingen? Bij Klinimed vindt u ongetwijfeld wat u zoekt! Bekijk op uw gemak ons uitgebreide assortiment.

Lees hier meer over Nitril handschoenen

Wat is het verschil tussen nitril handschoenen en latex handschoenen?

Latex handschoenen zijn vervaardigd uit natuurlijk rubber. Nitrile handschoenen daarentegen, zijn synthetisch en daarom een goed alternatief wanneer men te maken heeft met latex allergie. Nitrile handschoenen zijn bijzonder sterk en uitstekend bestand tegen oliën, vetten en verschillende chemicaliën. U dient er echter wel rekening mee te houden dat ze niet geschikt zijn voor het hanteren van stoffen als ketonen, stikstof en oxiderende zuren.

Wat zijn de voordelen van nitrile handschoenen?

 • Een veilig alternatief voor latex handschoenen;
 • Vervaardigd uit een bijzonder sterk materiaal;
 • Minder kans op scheurtjes en perforatiegaatjes;
 • Bestand tegen oliën, vetten en diverse chemicaliën;
 • Hittebestendig;
 • Poedervrij;
 • Verkrijgbaar in verschillende maten.

Welke nitrile handschoenen zijn er verkrijgbaar?

In het assortiment van Klinimed zijn verschillende nitrile handschoenen van verschillende merken te vinden. Deze zijn leverbaar in diverse maten en kleuren. Neem nu bijvoorbeeld de poedervrije roze handschoenen van Sensicare of de Groene duurzame handschoenen van Sempermed.

De Sensicare handschoenen worden ook gebruikt als 'chemo handschoenen' worden vooral ingezet bij cytostatica. Onbedoelde blootstelling aan bepaalde cytostatica kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid, dus het is van levensbelang de juiste preventieve maatregelen te treffen. Sensicare handschoenen zijn door het Amerikaanse ASTDM dan ook grondig getest op een twaalftal cytostatica. Bij ons zijn deze handschoenen verkrijgbaar in de maten S, M en L. U kunt ook kiezen voor de Klinion handschoenen deze onderzoekshandschoenen zijn leverbaar in de maten XS, S, M, L en XL. Een uitstekende keuze wanneer hygiëne en tastgevoeligheid belangrijk zijn.


Naast nitril handschoenen en latex handschoenen levert Klinimed ook andere beschermende kleding op het gebied van infectiepreventie. Hierbij kunt u denken aan chirurgische jassen, operatie mutsen, MRSA jassen en verpleegschorten en medische mondmaskers.

Naast nitril handschoenen en latex handschoenen levert Klinimed ook andere beschermende kleding voor de zorg. Hierbij kunt u denken aan chirurgische jassen, operatie mutsen, MRSA jassen en verpleegschorten en medische mondmaskers.

Hoe weet ik welke nitril handschoenen voor mij geschikt zijn?

Indien u niet weet welke handschoenen geschikt zijn voor uw specifieke toepassing, raden we aan om de NEN-normeringen van de handschoen te raadplegen (te vinden in de productbeschrijving op onze website en op de verpakking). Deze normeringen verwijzen naar de specifieke gevaren waartegen het product beschermt. Voor medische handschoenen worden onder andere de volgende normeringen gehanteerd:

EN 420: Algemene vereisten voor handschoenen
EN 388: Bescherming tegen mechanische risico's (schuren, snijden, scheuren en puncties)
EN 374: Bescherming tegen chemicaliën en micro-organismen
EN 407: Bescherming tegen thermische gevaren (hitte en vuur)
EN 421: Bescherming tegen (ioniserende) straling en radioactieve besmetting
EN 511: Bescherming tegen (A) geleidingskoude, (B) contactkoude en (C) waterdoorlaatbaarheid

Welke handschoen maat heb ik nodig?

Door de breedte van uw hand op te meten kunt u eenvoudig de juiste handschoen maat bepalen:

 • 7 centimeter: maat XS
 • 8 centimeter: maat S
 • 9 centimeter: maat M
 • 10 centimeter: maat L
 • 11 centimeter: maat XL
 • 12 centimeter: maat XXL

Nitril handschoenen online bestellen

Heeft u de juiste nitril handschoen gevonden? Plaats dan vandaag nog uw bestelling en profiteer van de uitstekende service van Klinimed! De meeste handschoenen zijn direct uit voorraad leverbaar, dus u hoeft nooit lang op uw bestelling te wachten. Dat is wel zo prettig! Zit de handschoenmaat die u zoekt er niet tussen? Neemt u dan even contact met ons op. We bestellen graag de juiste maat voor u! Uiteraard kunt u ons ook contacteren wanneer u andere vragen heeft over nitril handschoenen. Ons enthousiaste team helpt u graag verder!

Terug naar boven

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief