Nitril handschoenen | Klinimed | Uw medische groothandel

Nitril handschoenen zijn een veelgebruikt alternatief voor latex handschoenen. Bent u op zoek naar de juiste nitril handschoenen voor uw specifieke toepassingen? Bij Klinimed vindt u ongetwijfeld wat u zoekt!

Lees hier meer over Nitril handschoenen

Wat is het verschil tussen nitril handschoenen en latex handschoenen?

Latex handschoenen zijn vervaardigd uit natuurlijk rubber. Nitrile handschoenen daarentegen, zijn synthetisch en daarom een goed alternatief wanneer men te maken heeft met latex allergie. Nitrile handschoenen zijn bijzonder sterk en uitstekend bestand tegen oliën, vetten en verschillende chemicaliën. U dient er echter wel rekening mee te houden dat ze niet geschikt zijn voor het hanteren van stoffen als ketonen, stikstof en oxiderende zuren.

Ons assortiment nitrile handschoenen

In het assortiment van Klinimed zijn verschillende nitrile handschoenen van verschillende merken te vinden. Deze zijn leverbaar in diverse maten en kleuren. Neem nu bijvoorbeeld de poedervrije roze handschoenen van Sensicare. Sensicare handschoenen worden gefabriceerd conform strenge medische normen en zijn bij ons verkrijgbaar in de maten XS, S, M en L. 

We hebben ook de Sensicare ICE handschoenen. Deze 'chemo handschoenen' worden vooral ingezet bij bereidingen met cytostatica. Onbedoelde blootstelling aan bepaalde cytostatica kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid, dus het is van levensbelang de juiste preventieve maatregelen de treffen. Sensicare ICE handschoenen zijn door het Amerikaanse ASTDM dan ook grondig getest op een twaalftal cytostatica. Bij ons zijn deze handschoenen verkrijgbaar in de maten S, M en L.

U kunt ook kiezen voor de Sensicare Ultra handschoenen van het Europese Medica. Deze onderzoekshandschoenen zijn leverbaar in de maten XS, S, M, L en XL. Een uitstekende keuze wanneer hygiëne en tastgevoeligheid belangrijk zijn. Verder leveren wij Nitrile handschoenen van Polyco onder de merknamen Newton en Finetouch met een bijzonder trekkracht (namelijk 9 Newton), voordat deze handschoenen scheuren.

Naast nitril handschoenen en latex handschoenen levert Klinimed ook andere beschermende kleding voor de zorg. Hierbij kunt u denken aan chirurgische jassen, operatie mutsen, MRSA jassen en verpleegschorten en medische mondmaskers.

 

Terug naar boven

Nieuwsbrief