Lakmoespapier rood per 200 stuks

Bel voor beschikbaarheid! info
24,10 (excl. BTW)
iDeal, veilig betalen bij uw eigen bank MisterCash / Bancontact
  • usp 14 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • usp Klantbeoordeling 4,2 / 5 door zorgverleners
  • usp Gratis verzending vanaf €200,-
  • usp Compleet assortiment
  • usp Persoonlijke klantenservice
Als uw medische groothandel levert Klinimed een breed assortiment met producten op het gebied van diagnostiek en behandeling. Ook voor lakmoespapier bent u bij ons aan het goede adres! Rood lakmoespapier is bij ons veilig en gemakkelijk online te bestellen.

Wat is rood lakmoespapier?

Lakmoespapier is een speciaal soort papier dat gebruikt wordt als indicatiestrip, om (veranderingen in) het zuurgehalte (pH) van een vloeistof te bepalen. Het papier is gedrenkt is een oplossing van lakmoes; een mengsel van organische stoffen dat verkleurt op basis van de zuurtegraad van de vloeistof waar het papier mee in aanraking wordt gebracht. Wanneer rood lakmoespapier tot blauw verkleurd, geeft dit aan dat het zuur naar alkalisch (basisch) is veranderd. Omdat lakmoespapier alleen een indicatie geeft van of een vloeistof zuur, alkalisch of neutraal is, kan het niet gebruikt worden om een nauwkeurige pH waarde vast te stellen. Hiervoor heeft men een pH-meter nodig.

Hoe zit het met andere kleuren lakmoespapier?

Er is tevens blauw lakmoespapier verkrijgbaar. Hierbij vindt een omgekeerde reactie plaats; het blauwe papier wordt rood wanneer de omstandigheden van alkalisch naar zuur veranderen. Neutraal lakmoespapier, dat een lichtpaarse (violet) kleur heeft, is bedoeld voor de algemene controle van zure of alkalische vloeistoffen. De officiële pH schaal loopt van 0 (heel zuur) tot 14 (heel alkalisch); bij een vloeistof met een hoge concentratie H+ ionen, oftewel een hoog zuurgehalte (pH < 4.5), kleurt het papier rood. Bij een vloeistof met een hoge concentratie OH ionen (pH > 8.0) kleur het papier blauw.

Voor welke toepassingen wordt lakmoespapier gebruikt?

Lakmoespapier wordt als pH-indicator onder andere gebruikt in laboratoria en in zorginstellingen. Zo kan het worden toegepast om een eventuele verandering van de zuurgraad van urine vast te stellen, wat van groot belang kan zijn bij het diagnosticeren van bepaalde ziektes en aandoeningen. Tests met lakmoespapier gebeuren door een indicatiestrip in een vloeistof te dopen, of door de vloeistof op de indicatiestrip te druppelen. Indicatiestrips zijn bedoeld voor eenmalig gebruik.

Wat zijn de voordelen van rood lakmoespapier?

  • Voor een snelle indicatie van veranderingen in het zuurgehalte;
  • Boekje met gemakkelijk los te scheuren strips;
  • Ook verkrijgbaar in blauwe en neutrale variant.

Ja, ik wil meer weten over rood lakmoespapier!

Rood lakmoespapier bestellen is bij Klinimed met enkele muisklikken geregeld. Heeft u behoefte aan meer informatie over het gebruik van lakmoespapier? Neem gerust contact op met het klantenservice team. Onze medewerkers staan u graag te woord!


Specificaties

Artikelnummer(s) Lakmoespapier rood per 200 stuks (3029247)