Klinimed B.V. Tappersweg 8K 2031 ET Haarlem Tel. 085-7441446 info@klinimed.nl

Bloedsuikermeter & glucosemeter benodigdheden!

Bloedsuiker prikken met een Accu chek Aviva of Accu chek Performa?

Je bent op de juiste pagina als je van plan bent een bloedsuikermeter te kopen. Dit is namelijk een apparaat waarmee je als type 1 of type 2 patient je dagelijkse suiker waarden kunt checken. Als je dagelijks wel tot 4 keer toe je glucose moet meten is het fijn om een bloedsuiker apparaat te hebben die pretig afleest, snel de juiste hoeveelheid bloed opneemt en accuraat aangeeft of je hoog, laag of goed zit.

  • Een hoge bloedsuikerwaarde ligt vanaf de 8mmol/l men spreekt dan van een Hyper. Let hierbij op de symptomen: last van dorst, plassen, droge mond etc.
  • Een lage bloedsuikerwaarde ligt onder de 4mmol/l men spreekt dan van een Hypo. Zweten, trillen, misselijkheid en duizeligheid zijn voorbeelden van symptomen.
  • Alles tussen de 4 & de 8mmol/l wordt beschouwd als normaal. (Diabetesfonds)

Met een bloedsuikermeter je bloedsuiker waarde bepalen

Bloedsuiker waarden worden bepaald door een druppeltje bloed te laten meten. Via een bloedsuikerteststrip wordt deze in de bloedsuikermeter opgezogen en geeft deze snel uitslag. Door dit 3-4 daags te checken (voor het eten bijvoorbeeld.) krijg je een goed beeld van hoe het met je lichaam gaat. Bij een jaarlijkse/halfjaarlijkse controle bij de arts wordt dan een Hba1C meting uitgevoerd. Dit stofje zegt iets over hoeveel glucose er in het bloed is. Hoe hoger hoe slechter eigenlijk. De Hba1C meting is een gemiddelde meting over een langere periode. Zo kunnen artsen zien of het behandel traject goed gaat of beter kan!

startpakket bloedsuikermeter

Betrouwbare glucosemeter

De meest gebruikte bloedsuikermeter zijn bij ons de Accu chek Aviva en de Accu chek Performa. Om veilig te prikken raden wij aan een kijkje te nemen op deze pagina met prikpennen, want er zijn minder pijnlijke prikpennen en de wat oudere die erg diep prikken. Met prikpennen kun je namelijke bij sommige de diepte instellen van de naald.

 

 

 

Nieuwsbrief

Vraag een barcode scanner aan!

Vraag een barcode scanner aan!