• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer 2.000 producten

ECG apparaat - Medische Artikelen kopen?

Een ECG, ook wel een elektrocardiogram of hartfilmpje genoemd, is een grafische weergave van de elektrische activiteit van het hart. Die elektrische activiteit kan worden ‘opgevangen’ door 10 uitwendige elektroden op verschillende plaatsen op het lichaam te bevestigen; vier extremiteitselektrodes en zes borstelektrodes. De elektrische activiteit wordt geregistreerd door het ECG apparaat waar deze elektroden mee verbonden zijn. Door een ECG registratie te analyseren kunnen afwijkingen aan het hart worden vastgesteld, welke corresponderen met bepaalde ziektebeelden.
U kunt bij Klinimed terecht voor de aanschaf van zowel ECG apparaten als ECG toebehoren. Wij leveren uitsluitend producten van topmerken zoals MediWare, Welch Allyn, Skintact, 3M, Nihon Kohden, Mortara en Parker. Daarmee bent u verzekerd van een betrouwbare kwaliteit!

Lees hier meer over ECG apparaat

Ons assortiment ECG apparaten en toebehoren

Als gespecialiseerde leverancier van medische apparatuur biedt Klinimed u de keuze uit diverse ECG apparaten (met en zonder interpretatie), waaronder de Cardiofax ECG S 2250 van Nihon Kohden, de Eli 230 van Mortara en de ECG Cp150 van Welch Allyn.
Naast de ECG apparaten zelf leveren wij vanzelfsprekend ook alle ECG toebehoren. Hierbij kunt u denken aan elektrodegel en verschillende soorten ECG elektroden, zoals plakelektroden, drukknop elektroden, ECG extremiteitsklemmen en krokodillenbekstekkers. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten ECG papier (zowel vellen als rollen). Weet u niet welk ECG papier u nodig heeft voor uw ECG apparaat, neemt u dan even contact met ons op.

Een betrouwbaar hartfilmpje vraagt om een goede voorbereiding

Er zit veel verschil tussen een inspannings-ECG en een rust-ECG. Het ECG apparaat dat u gebruikt moet geschikt zijn voor het doel van het te maken hartfilmpje. Om van een technisch goede ECG en een betrouwbare registratie verzekerd te zijn, dienen bovendien de nodige voorbereidingen getroffen te worden. Ten eerste mag er geen elektromagnetische interferentie van andere apparaten zijn, zoals computers, routers, mobiele telefoons, elektrische bedden, geïmplanteerde elektronische apparaten en hoorapparaten. Ten tweede moeten de draden van het apparaat voldoende speling hebben; ze mogen dus niet onder spanning staan. De patiënt moet comfortabel maar zo stil mogelijk liggen, dus ook niet praten tijdens het maken van het hartfilmpje. De huid van de patiënt dient te worden voorbereid door deze te scheren op de plaatsen waar de elektroden bevestigd worden. Voor een optimaal contact met de huid is het raadzaam om ook overtollige huidolie en dode huidcellen te verwijderen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld met een handdoek de huid te wrijven, alvorens u de huid afneemt met alcohol. Indien nodig kan er daarna nog contactspray of elektrodegel gebruikt worden.

ECG apparaat kopen

ECG apparaten en ECG toebehoren zijn heel snel en gemakkelijk online te bestellen via de webshop van Klinimed. U bent daarbij altijd verzekerd van een veilige transactie, een snelle levering en een uitstekende service. Wilt u graag meer informatie over de aanschaf van een ECG apparaat? Wij komen graag persoonlijk bij u langs voor een deskundig advies op maat. Uiteraard kunt u voor vragen (zowel over onze producten als over uw bestellingen) ook altijd even contact opnemen met onze klantenservice. U kunt dan het beste bellen naar telefoonnummer 085-7441446; op die manier kunnen wij u het snelst van dienst zijn.

Terug naar boven

Nieuwsbrief