• Productexperts uit de zorg
  • Persoonlijke klantenservice
  • Meer dan 5 jaar expertise in medisch materiaal
  • Compleet assortiment meer dan 2.000 producten

Otoscoop - Medische Artikelen kopen?

Wat is een otoscoop? Een otoscoop is een medisch instrument dat door specialisten als kno-artsen of huisartsen wordt gebruikt om de gehoorgang en het trommelvlieste inspecteren. 

Otoscoop handig instrument voor inspectie gehoorgang

In de otoscoop zit een lampje en vergrootglas, Dankzij deze combinatie wordt de binnenkant van het oor (de gehoorgang en trommelvlies) goed zichtbaar en kunnen eventuele onvolkomenhheden goed bekeken worden. Ziektes zoals oorontsteking, middenoorontsteking en schade aan het trommelvlies kunnen zo goed gediagnostiseerd worden. Voor het inspecteren van het trommelvlies is er nog een wegwerpspeculum nodig. Dit is een trechtervormig hulpmiddel om voor op de otoscoop te plaatsen. Omdat de gehoorgang niet helemaal recht loopt, maar is een S-curve, moet er een kleein beetje aan de bovenkant van de schelp en de oorlel getrokken worden. De otoscoop wordt ook gebruikt om in de neus te kunnen kijken.

Van oortrechter tot otoscoop

Voreger werd voor de inspectie van het oor een oortrechter gebruikt. Totdat in 1883 John Brunton de eerste otoscoop uitvond. Hij gebruikte daarbij technieken die we ook bij de ophthalmoscoop tegen komen. Door slim gebruik te maken van licht en lenzen wordt het trommelvlies goed verlicht. Tegenwoordig zijn de otoscopen van bijvoorbeeld Welch Allyn en Heine heel ver doorontwikkeld. Er kan gekozen worden voor instrumenten die werken met snoer/stekker of die werken op (oplaadbare)batterijen.

Bij Klinimed kunt u otoscopen vinden van de merken Welch Allyn en het Duitse Heine. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag.

review customer

Review

"Je zoekt een betrouwbare leverancier nou dan zit je hier goed. Je wordt gebeld als er dingen niet geleverd kunnen worden, er worden alternatieven aangeboden en zeker in deze tijd is dat heel fijn als een groothandel met je meedenkt. We zijn nu voor de kliniek bezig met een maatwerk assortiment en ze helpen me zelfs met inventarisatie van wat ik allemaal heb liggen. Helemaal top dit! Wat zoek je nog meer." - Iris

Nieuwsbrief